Mårdjakt

Colt släpps på ett nattspår av mård i gryningen! Han drar iväg i spåret och släpper snart några skall, ett kvitto på att han tar sig ann spåret. Vi följer Colt på pejlen och ganska snart kommer han ner till en älv. Vi ser att Colt blir stilla på samma ställe intill älven, och ganska snart fattar vi misstanke om att något inte står rätt till. Vi skyndar dit, när vi kommer ner till älven så möter oss en vak mitt i älven med hundspår runt men ingen hund. Första tanken är att hunden kommit under isen, vi tar snabbt upp pejlen och kan som tur är då konstatera att Colt kommit upp och fortsätt efter mården. Colt spårar parallelt med en väg så vi avvaktar vid bilen. Efter ca 3,5km spårning så blir det ståndskall alldeles vid vägen. Vi tar oss dit och konstaterar att mården krupit in i en stor risvällta på vägkanten!

DSC_0091

Vi binder upp Colt vid ett träd, jag tar pass uppe på risvälltan, och Mattias släpper Foxi på baksidan där mården gått in. Foxi har till en början svårt att finna sig en väg in i riset, men med lite hjälp av Mattias tar hon sig in och strax därpå börjar hon att skälla. Det tar bara ett par minut efter att Foxi fått kontakt så kommer mården ut på framsidan av risvälltan, över vägen och i snöplogskanten så stoppas han av en hagelskur. Det gick betydligt lättare än vad vi trodde det skulle gå när vi konstaterat vart mården låg!

mården i rishögenDSC_0093

// Kim å Mattias

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *