Jaktdag

Jag är bjuden på rådjursjakt och har Smog med mig för att ev. kolla något gryt på marken! Ett rådjur skjuts tidigt av hundföraren Morgan i första såten! Wachteln får upp ytterligare två rådjur som kommer mellan mig och Daniel men ingen av oss får något läge. Sedan går vi för att kolla ett större gryt i samma såt! Framme visar Smog att det finns något i grytet. Vi är 4 skyttar som placerar ut oss och släpper sen Smog. Smog är nere i grytet och skäller, kommer ut, byter ingång, ner och skäller osv. men ingen räv kommer ut. Efter drygt 10 min så går jag och pejlar och konstaterar att Smog  ligger på 2-3 fots djup och skäller intensivt! Jag väntar ett par minuter men börjar sen gräva i fast tro att det är grävling! Jörgen gör sig beredd vid sidan av mig och när jag grävt ner till gången lyfter jag upp Smog och direkt kommer en räv fram i hålet och Jörgen skjuter sin första gryträv. När räven lyfts upp dyker plötsligt räv nr 2 upp i samma hål men Jörgen är med på noterna och dubblén är ett faktum. Grattis Jörgen!

Kim

IMG_3808

IMG_0193

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *