Än är det inte slut!

Denna kom smygande på gärdet och jagade sork vid sex-tiden. Gick upp och sätte mig vid vakgluggen i hopp att den skulle komma i håll. Han försvann i en dryg halvtimme innan han kom ut igen, med riktning snett emot mig. När han va 60-70m från mig stannade han upp och jag lät skottet gå. Än är inte rävsäsongen slut…
//Lars

20130320-185307.jpg

Vargas drev en räv in i gryt!

Efter att solen kommit upp och börjat värma lite så släpps Vargas, han får upp en räv och börjar driva. Drevet går ganska rakt norr ut, och efter en timme så blir det stopp. Mattias tar sig dit och konstaterar att Vargas står vid ett gryt, men tyvärr på grannmarken, så det är bara att koppla å gå därifrån. Vargas släpps på nytt men det blir inget mer upptag denna dag.

Kaffepaus

Bild

Colt tar sig tidigt på morgonen ann ett spår, efter ca 2km så står han still och skäller. Vi tar oss dit, men tyvärr kan vi bara konstatera att Colts tassar blöder och ömmar så han vill inte fortsätta. Föret idag är att det är tjock skare som bär hundarna med några millimeter nysnö uppe på. Tyvärr så är det ett kännt faktum att Colts tassar håller allmänt dåligt, vi avlsutar för dagen.

image

 

Slutspurt

Bild

Började dagen med att leta mårdspår på nysnön som fallit under morgonen, men utan resultat. Släpper istället Leo på ett rävspår med lite snö i, han tar spåret men det luktar inte tillräckligt för att han ska väcka! Efter 20-30 min så kommer de första väckskallen och strax efter är räven på benen. Drevet går rakt söderut i drygt 1 km så blir det tvärstopp. Vi misstänker gryt och tar Foxi med och går dit, och mycket riktigt så står Leo vid ett fint gryt i en gammal kolbotten med 4-5 ingångar. Foxi släpps in och hon gör som vanligt inget misstag, efter ca 10-15 min så kommer en liten rävtik utsmygandes och när hon tar fart för att fly från grytet så stoppas hon av Mattias.

image

Hoppas inte all nysnö tinar under dagen så ska vi prova att leta upp en mård imorgon istället!

Paul har haft sitt första drev på Lo.

En rapport om syn observation på lodjur resulterar i att Colt släpps på platsen! Colt tar spåren och efter en stund kommer upptaget, och det är ståndskall direkt! På väg dit går ståndskallet lös och det blir drev. Framme vid platsen för ståndskallet så släpps Paul på spåren, hans första chans att jaga lodjur. Paul tar utan tvekan spåren drivandes, och han går riktigt fort så han är ganska snart ikapp Colt. Men Paul nöjer sig inte med att gå i Colts tempo, så han går förbi och drar snabbt ifrån Colt. Drevet går några kilometer med Paul först och Colt i släptåg, men det går tyvärr mot en trafikerad väg, så hundarna kopplas upp. Unga Paul har haft en bra avslutning på sitt första år!

DSC_0088