Rävjakt

Nysnö! Leo släpps på ett rävspår som max är ett par timmar gammalt! Han väcker på slagen i 5-600m stannar sen vid ett gryt! Men efter ett tag fortsätter han från gryten ytterligare 5-600m och stannar där. Lars konstaterar att han står vid ett för oss nytt gryt och att det ligger en räv inne, han går sedan till det första gryten Leo stoppade vid och konstaterar att det även här ligger en räv inne. Då ringer telefonen och vi får hjälpa några jaktkompisar på annat håll med bogserning upp ur dike mm, vilket gör att vi inte är tillbaka till våran jakt för än senare på eftermiddagen. Räven i det ”nya”grytet ligger kvar Smog släpps och efter ca 10-15 min så smyger räven ut ur ett av de många öppningarna men Lars står rätt placerad och stoppar räven. Räv nr 2 i det andra gryten har gått ur grytet under dagen konstaterar vi när vi kommer dit, så det är bara att gå tillbaka och hämta Leo! Leo släpps vid grytet och efter ganska tveksamt slagarbete utan väckskall kommer ett plötsligt påstick och drevet är i full gång! Drevet gör ett par bukter och är nära att komma i pass hos både mig och Lars men efter 40-45 min blir det tappt vid en större älv, och vi beslutar att gå dit för att koppla och avsluta dagen då det börjar mörkna!

Kim

Nolby

Julräven!

Leo börjar väcka ganska intensivt och lägger snabbt 1km bakom sig och väckningen övergår i drev! Drevet sträcker ut ganska rejält men drevet hörs ganska bra, och efter ca 40 min så tystnar drevet och pejlen avslöjar att Leo står vid ett välkännt gryt! När stövaren kopplats upp vid ett träd och vi står på plats släpps Smog! Det tar endast ett par minuter så kommer räven ut ur en av dom tre grytöppningarna och jag lyckas nypa till räven!

Kim

God julönskar BrödernaBravader

Julräven

Mårdjakt 23/12-12

NYSNÖ!!! Jag hittar ett nytt mårdspår tidigt på morgonen och ringer Mattias som kommer med sin plotthund Colt! Colt släpps runt 7 tiden medans den ännu är mörkt, han tar sig an spåren och det är bara för oss att göra oss iordning och följa Colt!Efter  Ca 1,5 timme har Colt kommit ikapp Mården och skäller ståndskall! När vi kommer dit så ser vi att Colt skäller upp mot ett träd! Ganska snart ger sig mården till känna då den hoppar ur trädet för att försöka fly, men Mattias är med och gör inget misstag!

Kim

julmården 2012. colt

julmården 2012julmården 2012 2Bild0252

Rävjakt 16/12-12

Leo väcker på halvt igensnöade rävspår och har svårt att reda ut var räven gått i en väg. Men med gemensamma krafter hittar vi avhoppet.  Leo går tyst i ca 300m och sen kommer ett plötsligt upptag! Räven buktar ett varv i åsen men drar sedan på långskjuts. De sista 4,5km går drevet norrut hela tiden i en väg följt av ett avhopp och 100m från vägen blir det stopp. Räven har gått i gryt! Vi tar oss dit och grytet har endast en ingång. Smog jobbar bra men får inte ut räven så Lars tar honom till sig och kopplar. Vi står tysta och beredda och efter 2 min kommer räven och Lars sätter punkt för dagens jakt!

Kim

Marsätter