Colt spårar mård

image

Just nu:Vi följer colt på pejlen å väntar på stånddkall

Colt spårade drygt 4km, sen blev det stopp i en bergsbrannt. Vi tog oss dit men tyvärr hann Colt vända tillbaka i bakspåren innan vi kom. Men det syndes tydligt i snön var Colt varit mest, vid en bergskreva med flera små ingångar! Foxi släpptes, hon kände mården men hade svårt att få riktig kontakt med den. Men med hjälp av lite petande med pinnar i skrevorna och lite övrigt ”rassel” så kom mården till slut ut och Lars avslutade med ett snyggt skott!

Lars Mård

Lars i action!!!

DSC_0150

Mattias, Colt, Andreas, Foxi, Lars.

//Kim

Klantigt, krangligt å otur!

Efter att ha hittat ett mårdspår tidigt på morgonen ringer jag Mattias. Han kommer bort med Colt och han tar sig an spåren. Efter 1km blir det stopp och ståndskall, när vi kommer dit får vi syn på mården uppe i en gran. Han börjar på att trädränna och jag får ett par läge men jag hinner inte med. Mården hoppar ner på marken och Colt driver honom 5-600m innan det blir stopp i ett berg. Detta visar sig bli mårdens räddning då vi inte lyckas få ut honom. Åker sen å letar rävspår men hittar istället ett nytt mårdspår, efter kort spårning kommer vi fram till daglegan. En stor risvälta! Även denna gång får vi dessvärre ge upp!
/Lars

Mårdjakt som blev rävjakt

Efter att vi äntligen fått lite spårsnö igen så bestämde vi oss för att försöka jaga mård. Mattias fann ett spår tidigt som han släpper Colt på. Han spårar mården till daglegan, tyvärr hade han valt att gå in under en bergskreva. Men vi provar att släppa in Foxi som är den minsta terriern vi har. Hon jobbar bra men har svårt att lokalisera mården. Vi väljer att ge upp för att prova ett annat mårdspår. Colt släpps på spåret, då får Mattias syn på en räv 15meter framför hunden. Colt får syn på räven och skriker i. Det blir ett kort drev innan räven går under ett ödehus. Smog släpps in och det tar ca. en kvart innan räven sticker ut och Mattias gör inget misstag./Lars

20130205-163153.jpg

Mårdjakt

Colt släpps på ett nattspår av mård i gryningen! Han drar iväg i spåret och släpper snart några skall, ett kvitto på att han tar sig ann spåret. Vi följer Colt på pejlen och ganska snart kommer han ner till en älv. Vi ser att Colt blir stilla på samma ställe intill älven, och ganska snart fattar vi misstanke om att något inte står rätt till. Vi skyndar dit, när vi kommer ner till älven så möter oss en vak mitt i älven med hundspår runt men ingen hund. Första tanken är att hunden kommit under isen, vi tar snabbt upp pejlen och kan som tur är då konstatera att Colt kommit upp och fortsätt efter mården. Colt spårar parallelt med en väg så vi avvaktar vid bilen. Efter ca 3,5km spårning så blir det ståndskall alldeles vid vägen. Vi tar oss dit och konstaterar att mården krupit in i en stor risvällta på vägkanten!

DSC_0091

Vi binder upp Colt vid ett träd, jag tar pass uppe på risvälltan, och Mattias släpper Foxi på baksidan där mården gått in. Foxi har till en början svårt att finna sig en väg in i riset, men med lite hjälp av Mattias tar hon sig in och strax därpå börjar hon att skälla. Det tar bara ett par minut efter att Foxi fått kontakt så kommer mården ut på framsidan av risvälltan, över vägen och i snöplogskanten så stoppas han av en hagelskur. Det gick betydligt lättare än vad vi trodde det skulle gå när vi konstaterat vart mården låg!

mården i rishögenDSC_0093

// Kim å Mattias

Mårdjakt 23/12-12

NYSNÖ!!! Jag hittar ett nytt mårdspår tidigt på morgonen och ringer Mattias som kommer med sin plotthund Colt! Colt släpps runt 7 tiden medans den ännu är mörkt, han tar sig an spåren och det är bara för oss att göra oss iordning och följa Colt!Efter  Ca 1,5 timme har Colt kommit ikapp Mården och skäller ståndskall! När vi kommer dit så ser vi att Colt skäller upp mot ett träd! Ganska snart ger sig mården till känna då den hoppar ur trädet för att försöka fly, men Mattias är med och gör inget misstag!

Kim

julmården 2012. colt

julmården 2012julmården 2012 2Bild0252